Pósfai Enikő bemutatkozása

Bothmer-tanár, tanulószobás tanár

Pósfai Enikő

“A cselekvés iránti szeretetben élni és a másik akaratát megértve, őt élni hagyni, ez a szabad ember alapelve.” (Rudolf Steiner)

A szabadságra nevelés fogott meg először a Waldorf pedagógiában, amivel 1996-ban találkoztam, és akkor gyakorlatilag eldöntöttem, ebben a szellemiségben fogom nevelni születendő gyermekeimet, akik jelenleg kamaszok (19, 15 és 13 évesek). Szombathelyen Waldorf óvodában kezdtük mindannyian szociális életünket, ennek folytatása a Szombathelyi Perintparti Szó-Fogadó Waldorf Iskolában volt. 2014-ben érkeztünk Budapestre, ahol szintén Waldorf intézményekben tanulnak, már 2 gyermekem jár Waldorf Gimnáziumba.

Az évek során egyre jobban érdekelt Rudolf Steiner tanítása. Először előadásokon keresztül próbáltam belelátni, majd kezdtem mélyebben átérezni, megérteni, hogyan is tanít, nevel élményeken, megtapasztalásokon keresztül.

A Bothmer-tanárképzésen, magamat is megismerve, játékokon keresztül, folyamatos tanulás mellett képeztem magam, hogy a gyermekekkel együtt még tovább tanulhassak.

Céljaim, hogy a gyermekek egészséges testben, szociálisan érzékenyek, szabadon gondolkodóak legyenek, amihez adjam a hozzávalókat, mert azt gondolom, hogy küzdeni magammal, a világgal a mozgáson keresztül lehet legjobban.