Felvételi tájékoztató est – Beszámoló

A csilláron is lógtak az érdeklődők a március 3-i felvételi tájékoztatón.

installacio

Újabb és újabb székeket kellett lepakolni a KBWI felvételi tájékoztatóján, ahol már a kezdés előtt 20 perccel látszott, az előre nyomtatott 25 példány a felvételi jelentkezési lapból nem lesz elég. Az érdeklődő családok most először ismerkedhettek meg az induló első és második évfolyam osztálytanítójával, az iskola napközis tanárával, és alapító-mentortanárával.

Közös dallal köszöntötte a megjelenteket a négyfős tanári kar, majd egyenként bemutatkoztak, kiemelve kapcsolatukat a Waldorf-pedagógiával, a tanítással, a gyerekekkel. Ezután az alapító szülők nevében Török Katalin mondta el, hol tart jelenleg az iskolakezdeményezés.

 beszamolo2

Az estén elhangzott praktikus kérdések és válaszok

Hol lesz az alakuló iskola?

Előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az alapítók az IBS épületét üzemeltető céggel az iskola egy részének bérléséről. A megállapodás várható ideje: 2014. március közepe.

Hány osztály indul?

A jelentkezők számától nagyban függ, de a jelenlegi érdeklődés alapján első és második évfolyam mindenképp; harmadik elég jelentkező esetén.

Hány fős osztályok lesznek?

Minimum 15 fővel indul osztály, az ideális létszám: 26 fő.

Kik lesznek a tanárok?

A tájékoztatón bemutatkozott az iskola alapító-mentor tanára, Somorjai-Pálvölgyi Nóra. Ő jelenleg a pilisszentlászló Waldorf Iskola mentortanára, korábba osztálytanító volt a kispesti Waldorf Iskolában. A KBWI-ben meghatározó szerepet tölt be a tanári karban, a pedagógiai munka alapjainak kidolgozása mellett támogatja a két már kiválasztott fiatal osztálytanítót. Az első évfolyam tanítója Magyarósi Rebeka, a másodiké Sánta Fanni lesz, mindketten bemutatkoztak az estén.

Lesz napközi a KBWI-ben?

A KBWI a dolgozó szülők gyerekeinek Waldorf-iskolája szeretne lenni, ezért állandó napközit biztosít, annyi főre, amennyire igény van, külön napközis tanárral. Lukács-Bóli Eszter is a felvételi tájékoztatón mutatkozott be az érdeklődőknek.

Ki engedheti meg magának, hogy a KBWI-be járjon a gyermeke?

Az iskola havi ajánlott szülői hozzájárulása várhatóan nem lesz több, mint a Waldorf-iskolákban szokásos havi 35-45 ezer forint. Emellett minden tanév elején belépési díj; az iskola elkezdésekor pedig kaució lesz, amelyet az iskola befejezésekor „lakhat le” a család.

Mi van, ha valaki nem tudja fizetni a költségeket?

Senki ne mondjon le a jelentkezésről azért, mert fél attól, hogy nem tudja anyagilag vállalni az iskolát. A szociális támogatói rendszer segít a nehezebb helyzetben élő családoknak.

Meddig kell jelentkezni?

A jelentkezési lap kitöltésével, március 21-ig.

Mikor lesz a felvételi?

A felvételi játékok kis csoportokban (4-6 fő), főleg hétvégi napokon lesznek március vége és április közepe között. A játék alatt a szülőkkel is beszélgetnek az iskola leendő tanárai. A felvételi játék időpontjáról a jelentkezési határidő után pár nappal értesítik a jelentkezőket.

Eszter_kepe_normal

Lukács Bóli Eszter rajza Magyarósi Rebeka meséje nyomán.