1. Szervezői találkozó beszámoló (2013.11.06.)

November 6-án összegyűltünk ismét a Kisember oviban, ezúttal azok a családok, akik az iskolaalapításban aktív szervezői szerepet szeretnének vállalni. A fő cél az volt, hogy beszámoljunk a legújabb fejleményekről és megalakítsuk a munkacsoportokat. Alább olvashatjátok a találkozó beszámolóját.

Szervezői találkozó beszámoló
2013. november 6., Kisember ovi

A szervezői találkozó meghirdetésében volt néhány gubanc, ezért itt is elnézést kérünk azoktól akik esetleg azért nem tudtak jelen lenni, mert nem kapták meg az értesítést, vagy későn kapták meg. A következő találkozóknál ez már olajozottabban fog menni.

Ezen a ponton kettéválik a kommunikáció:

  • egyrészt folyamatosan bővül a kontaktlistánk az érdeklődő családokhoz, akik általánosságban érdeklődnek a kezdeményezés és a leendő iskola iránt – nekik akkor küldünk emailben értesítést, amikor nagyobb horderejű történés van (pl amikor meglesz az ingatlan, stb), iletve ha általános érdeklődésre számot tartó találkozó, előadás van, vagy úgy érezzük érdemes összefoglalnunk a helyzetet, történéseket,
  • másrészt van a (fenti körnél természetesen szűkebb) szervezői kör, azok a családok, akik kifejezetten aktív szervezői szerepet vállalnak az iskola létrehozásában. Erre az értesítési listára a szervezői találkozókról is küldünk értesítést.

Kérjük, hogy aki nem volt ott a most szerdai megbeszélésen, és így egyelőre nem tagja munkacsoportnak, de szeretne aktívan részt venni a szervezésben, küldjön egy emailt a kozepbudaiwaldorf@gmail.com címre “szervezni szeretnék” tárggyal, és felvesszük a szervezői értesítési listára, hogy a találkozókról mindenképp értesüljön.

A november 6-i találkozón kb. 15-16-an voltunk jelen, és kb. 7-8 család volt aki már aktív szervező, de nem tudott eljönni, vagy későn értesült és ezért nem tudott még csatlakozni hozzánk. Így elmondhatjuk, hogy már 20-25-re tehető azon családok száma akik aktívan részt vesznek az alapítási teendőkben.

Hol tartunk most?

INGATLAN:

Volt épületbejárás, ahol megnéztük a bérelhető épületet és környékét.

következő lépések:
– egyeztetni szakmai mentorunkkal, a Pesthidegkúti iskolával a valós követelményekről és szükségletekről – mennyi terem, hely, milyen helységek kellenek valójában (a jogszabályi követelményeket már ismerjük, most szeretnénk ezt a valós iskolai igényekkel összefésülni, hogy meglássuk mire lesz szükségünk a kötelező minimumomon kívül)
– önkormányzat vagyongazdálkodási osztályával egyeztetés a lehetséges bérleti konstrukciókról
– tárgyalás az önkormányzat döntéshozóival.

PEDAGÓGUS:
Már most is vannak jelentkezők, és az igazán szélesebb körű meghirdetésbe most kezdünk bele. Nagyon fontos a pedagógus(ok) személye, “ingatlan nélkül még létezhet iskola, de pedagógus nélkül nem”. Erre a feladatra ezért mostantól legalább akkora hangsúlyt fektetünk mint az ingatlankeresésre.

ELŐADÁSOK SZERVEZÉSE:
A waldorf iskolák és kezdeményezések előadássorozattal szoktak bemutatkozni, amelynek célja kettős:  egyrészt tájékoztatás a waldorf pedagógiáról általánosságban, a pedagógia egyes kérdéseiről, másrészt az iskola/kezdeményezés bemutatása, az érdeklődők elérése-toborzása.
A 4-5 alkalomból álló előadássorozat indítását november végére tervezzük, további információk hamarosan.

MUNKACSOPORTOK:
meglakultak a munkacsoportok, ezek a következők:

  • pedagógiai – pedagóguskeresés, pedagógiai program kidolgozásában való segédkezés
  • ingatlan – iskolaépülettel kapcsolatos feladatok
  • taneszköz-felszerelés: minden beszerzendő dolog ami nem az ingatlan
  • külső kapcsolatok, előadásszervezés
  • jogi-adminisztrációs
  • pénzügyi

A munkacsoportok számára létrehoztuk a megfelelő kommunikációs csatornákat, innentől a munka itt folyik.

Következő szervezői találkozó: két hét múlva