Vágó Zsolt bemutatkozása

Iskolaképviselő, fafaragástanár

Vágó Zsolt

“A jövő a lehetőségek könyvtára. A feladatunk az, hogy megmutassuk a gyerekeknek a használatát.”

A nevem Vágó Zsolt, négy gyönyörű gyermek apja, akiket feleségemmel együtt segítünk az élet forgatagában. Mindegyikük Waldorf intézményben játszik vagy tanul, óvodától a gimnáziumig.

Jómagam 1997-ben, az egri tanárképző főiskola elvégzése után kerültem először kapcsolatba az antropozófiával, egy észak-írországi camphillben, ahol egy faműhelyben dolgoztam. Egy rövid hajtűkanyar után, amikor az építőiparban és a sportszergyártásban dolgoztam, 2004 telén elkezdtem a Waldorf osztálytanító képzést. Ezzel párhuzamosan az Óbudai Waldorf Iskola osztálytanítója lettem 2005-ben. Gyönyörű nyolc évet tölthettem el az osztályommal, rengeteg munka és tapasztalatszerzés között, amiben a családom nagyon sokat segített. Időközben a kertművelés órákat is elvállaltam az iskolánkban. Miután 2013-ban búcsút vettem a gyerekektől, a szabad évemet a családommal akartam tölteni.Kiutaztunk nyelvtanulás céljából Németországba és azóta is Chemnitzben élünk. A gyerekek a helyi waldorf iskolába és óvodába járnak. Sok érdekes tapasztalatszerzés után döntöttem úgy, hogy nem vállalok új osztályt, hanem a kertművelés és  a fafaragás terén szeretnék újra dolgozni.

A Közép-Budai Waldorf Iskola alapítóival felvéve a kapcsolatot éreztem valami megújuló erőt, aminek szerettem volna a részese lenni. Néhány beszélgetés után, kiderült, hogy sok közös célunk van. A fafaragás és a kertművelés mellett az iskolavezetői munkát is elvállaltam. Úgy érzem, hogy az élet különböző terein szerzett tapasztalataimat, eredményesen tudom kamatoztatni egy ilyen összetett munkában.