Felvételi

A felvételiről

Iskolánk minden év január-februárjában tájékoztató esteket tart az érdeklődő szülők számára, hogy lehetőséget biztosítson a Waldorf pedagógiának és az iskola életének, működésének és szemléletének megismerésére.

A felvételi első lépése a jelentkezési lap kitöltése és beküldése. Ezt követően a gyerekek egyéni beosztás szerint egy ún. felvételi játékon vesznek részt, melyen kiderül, hogy valóban iskolaérettek-e, illetve melyek azok a területek, amelyeken a későbbiek során nagyobb figyelmet igényelnek. A felvételi utolsó állomásaként a tanárok egy beszélgetésre invitálják a szülőket, hogy személyesen még jobban megismerhessék a jelentkező családot.

A tanulók felvételéről a tanári kollégium közösen dönt. A felvételi eredményéről az iskola minden esetben írásban értesíti a családokat.

A tanulók felvételéről bővebben Pedagógiai programunk X. fejezetében olvashattok.

Felvételi az 1. osztályba

A 2018 szeptemberében induló 1. osztályba a felvételik 2018 márciusában kezdődnek. A tájékoztató estek időpontja:
2018. február 8. 18:00 Szórakoztató-e a waldorf iskola – és ha igen, mennyiben? (Tóth Orsolya, Közép-budai Waldorf Iskola)
2018. február 22. 18:00 A waldorf iskola mindennapi gyakorlata (Kulcsár Gábor, Pesthidegkúti Waldorf Iskola)
2018. március 8. 18:00 A gyermek fejlődése, iskolaérettsége szellemtudományos szempontok szerint (Keresztes László, Közép-budai Waldorf Iskola)
Facebook-esemény
A/4-es plakát

A felvételi jelentkezési lapok leadási határideje:
2018. február 28.
Jelentkezési lap (pdf) letöltése

Beiratkozás az 1. osztályba

A tankötelessé váló gyermekeket iskolánkba 2018. április 12-13. napján írathatják be szüleik a 2018/19-es tanévre, amennyiben a felvételi eljárás során felvételt nyertek.

Pótfelvételi az 1. osztályba

A 2018 szeptemberében induló 1. osztályba pótfelvételi férőhelyek függvényében 2018 augusztusában lesz. A pótfelvételi időpontjáról majd ezen az oldalon olvashattok.

Évközi felvételi már meglévő osztályokba

Iskolánk a 2017/2018-as tanévben már öt (1-5.) osztállyal működik. Az évközi felvételi során – férőhelyek függvényében – csak ezekben az osztályokban tudunk tanulókat fogadni.
Évközi jelentkezési lap (pdf) letöltése

Az évközi felvételi időpontjáról majd ezen az oldalon értesülhettek.

Egyéb hasznos információk

Körzetes iskolák lakcím szerinti keresője