Szervezetet fejlesztünk, közösséget építünk

Iskolánk Antal Norbert szakértő segítségét felhasználva szervezetfejlesztési programba kezdett a múlt hónapban, a Palánta Programon nyert pályázat keretében. Havonta egyszer ülünk össze, hogy megfogalmazzuk az iskola küldetésnyilatkozatát, és konszenzusos döntéseket hozzunk közös dolgainkról.

A következő alkalom jövő héten, november 24-én 16:00 órától lesz (az esemény Facebook oldala itt található). Az alábbiakban egy rövid összefoglalót olvashattok az első alkalomról, hogy könnyebb legyen felvenni a fonalat, és magabiztosan becsatlakozhassanak olyanok is, aki elsőre nem tudtak eljönni.

Tudnunk kell, hogy a szervezeti felépítés nem valami külső receptet követve fog fejlődni. A résztvevő szülők, tanárok és az egyesület képviselői együtt ötletelnek egy-egy kérdésről, a javaslataink pedig egymást inspirálva vezetnek végül el a mindannyiunk számára elfogadható megoldáshoz. Aki nem tud eljönni, az az ottlévőket hatalmazza fel a döntéshozásra – a megszülető verziót pedig saját magára, saját gyermekére is érvényesnek kell tekintenie. Nagyon jó volna, ha közösen bábáskodnánk egy minél sokszínűbb, valóban minket képviselő és kirajzoló küldetésnyilatkozat születésénél! Az első alkalom legfontosabb gondolata számomra pont ez volt: a szervezet igazából nem fejleszthető, mert minden szervezet a benne dolgozók, élők összessége. A nagy vonalakban egyetértők el tudnak indulni egy közös irányba, de az egyének kicsit mindig másképp gondolkodnak: ha teret és ösztönzést kapnak erre, és kinyilvánítják a véleményüket kis részként is visszahatnak az egészre – visszahatnak és megváltoztatják. Amit a sajátunknak érzünk, abba nem teher beleállni, és intenzíven, vagy akár hosszabb ideig kitartóan csinálni – ezért olyan fontos mindannyiunk számára a közösségi tervezés.

Az első alkalommal alapvető kérdésként azt fogalmaztuk meg, hogy hogyan tudnánk együttműködni?

Erre kisebb csoportokba rendeződve öt válaszjavaslatot kellett adnunk, amik közül aztán közösen válogattuk ki az összetartozókat. Végül az alábbi erővonalak rajzolódtak ki (a címeket utólag választottuk):

  • Tudatosság: önfejlesztés, egoizmus – én, aktivitás
  • Kapcsolati kultúra: tisztelet, odafordulás, bizalom, szintkiegyenlítés, személyes kapcsolatok építése, kommunikáció, csapatépítés
  • Cél: egyértelmű célok, közös célok, világkép meghatározása
  • Működési rend: döntési mechanizmus (előkészítés, döntés, visszatekintés), működési szabályzat kidolgozása, kapcsolatok-viszonyok, személyes kapcsolatok, definiált feladatkörök, döntéshozatali szabályok, világos hatáskörök, jogok – kötelezettségek, visszajelzés, hatékony kommunikáció, következetesség

Itt tartunk most. Folytassuk együtt csütörtökön!

(Nagy Petra)