Költözünk, de nem messzire…

Talán onnan kezdjük, hogy tél végén igencsak rossz hírt kaptunk: az iskolánknak jelenleg helyet biztosító IBS Office Center felmondta a bérleti szerződésünket, így egyértelművé vált, hogy nyáron költöznünk kell. Nem ért minket teljesen váratlanul a dolog, tudtuk, hogy ez a kicsi társbérlet csak ideiglenes tud lenni a számunkra, és előbb-utóbb tovább kell állnunk.

A hirtelen támadt, szoros határidő miatt azonban felpörögtek az események: még intenzívebbé vált az épületkeresés, és elindult a szervezett adománygyűjtés. Tavasszal úgy tűnt, megtaláltuk álmaink iskolaépületét, terveztünk, számoltunk, tárgyaltunk, felmértünk, megvizsgáltattunk, megint számoltunk, megint tárgyaltunk…

Mindeközben rengetegen álltak az ügyünk mellé: adományokat és kölcsönöket kaptunk, téglajegyeket vásároltak tőlünk, eljöttek az áprilisi jótékonysági árverésünkre, beszélt rólunk a sajtó.

adománygyűjtés

És akkor újabb rossz hír érkezett: fél évnyi tárgyalás után kiderült, hogy a kiszemelt ingatlan tulajdonosai mégsem kívánnak megállapodni egy iskolával. Ez az álmunk elúszott… De hittünk abban, hogy ilyen összefogás mellett meg fogjuk találni a megoldást. Vagy a megoldás minket.

Így is lett. A véletlenek szerencsés összjátéka úgy hozta, hogy az IBS épületében felszabadult számunkra egy új, a korábbinál nagyobb és ideálisabb helyen található szárny, így végre megnyugodhattunk, az iskola nem marad fedél nélkül!

Ezek után joggal merül fel a kérdés: mi lesz az eddig összegyűjtött adományokkal?

Az iskola megtakarításai és a szülői kör felajánlásai (összesen kb. 20 millió forint) mellett kb. 2,3 millió forint adomány gyűlt össze.

köszönjük!

Ezt az összeget végül nem egy új épületre, hanem az új szárny átalakítására fogjuk fordítani. Ahhoz, hogy a terület oktatási célokra alkalmassá váljon, és megkapja a megfelelő működési engedélyeket, falakat kell átmozgatnunk, tűzjelző rendszert kell kiépítenünk, mosdókat kialakítanunk, festenünk, mázolnunk, stb. Mindennek a költsége az előzetes becslések alapján 7,5-8 millió forint lesz.

felújítási munkák

Szeptembertől tehát folytatódhat a tanítás, de a mostani költözéssel még mindig nem értünk célba. Az új helyszín várhatóan 2 évre jelent megoldást számunkra, azaz a 8 osztály befogadására alkalmas, végleges otthont jelentő iskolaépületet még mindig keressük!

Éppen ezért folytatjuk az adománygyűjtést is! Ha teheted, támogasd Te is iskolánkat!