Bemutatkozik a 2016/17-es első osztály osztálytanítója: Radácsi Gabriella

radacsi_gabriella„Az a tanár, aki imád tanítani, képes arra, hogy megtanítsa a gyermeknek a tanulást is imádni.”

Eddigi tapasztalataim alátámasztják, hogy a gyermekekhez kell igazítani az oktatást, és nem a gyerekeket kell betörni egy előre kidolgozott módszertan keretei közé. Ez, véleményem szerint főleg a kisiskolásoknak előnyös, akik a játék és szabad rohangálás világából a hagyomámyos iskolába érve belecsöppennek a padban ülés, könyvet olvasás, a lecke és teljesítés világába.

Már gyerekként érdeklődtem a néptánc, dráma, színjáték iránt és ott tudtam igazán kiteljesedni, kialakítani világképemet, formálni egyéniségemet. Elvégeztem a drámatagozatos gimnáziumot, majd Színész II képesítést szereztem, illetve drámapedagógiai képzésen is részt vettem. 2014-ben végeztem a Tanítóképző Főiskolán, utána egy hagyományos általános iskolában helyezkedtem el. 2016-ban részt vettem a Waldorf írás és olvasás előkészítő tanfolyamon, ahol megbizonyosodtam, hogy ez az a módszer, amit alkalmazni szeretnék és ez az ami a gyerekeknek is a tökéletes út a felnőtté váláshoz.

Szeretném a gyerekeknek az életkori sajátosságait figyelembe venni, a „se túl korán se túl későn“ elvének eleget tenni és a definíciók helyett gondolkodni tanítani őket.